NYHEDSARKIV

Pressemeddelelse fra HGF Fodbold

17. maj 2013, kl. 07:18, Michael Brask-Nielsen
 

Favrskov Kommune har udmeldt følgende omkring "Ekstra anlæg for 10 millioner kroner" af den 15-05-2013.

10 millioner kroner ekstra til nye anlæg i 2013. Det er resultatet af den aftale, som Socialdemokraterne, Venstre, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Dansk Folkeparti er blevet enige om. "De ekstra anlægsmidler skal andet blandt bruges til ..... samt tilskud til etablering af en kunstgræsbane i Ulstrup i samarbejde med Gudenådalens Efterskole."

Læs mere her

Til dette er der udsendt følgende pressemeddelelse fra HGF Fodbold:

Kunstgræsbane i Hammel - hvornår?

Jeg skriver dette, i min egenskab som formand for Hammel GF´s fodboldafdeling og afdelingens 721 aktive medlemmer.

Pressemeddelelse

Det er en kæmpe stor skuffelse, at der indgået forlig om en kunstgræsbane i Ulstrup, uden at der nævnt et eneste ord eller kommentarer om en kunstgræsbane i Hammel, som jo ellers var blevet lovet i forbindelse med vedtagelsen af kunstgræsbanen i Hinnerup.

Vi må forholde os til byrådsbeslutningen af 2. maj 2012, hvor et stort flertal af byrådets medlemmer stemte for tilskud til HOG projektet og med den tilføjelse, at når der evt. skal anlægges en kunstgræsbane mere i Favrskov Kommune, skal det være i Hammel.

Den beslutning havde vi ikke forventet, at borgmesteren og byrådets medlemmer ville løbe fra, og desværre skaber det et stort troværdighedsproblem mellem politikere og borgere.

Vi har igennem flere år haft medlemsfremgang især blandt børn og unge, og det er vi meget glade for. Det giver til gengæld et stor pres på de alt for få baner til kamp og træning. Det medfører igen en masse aflysninger og flytninger af træning og kampe og en masse frustrationer hos trænere og øvrige frivillige. Samtidig er det en kæmpekabale der skal gå op, men sjældent gør det.

Eksempel: I år blev banerne frigivet 20. april. Indtil da delte vores 721 spillere grusbanen og området rundt om grusbanen. Flere hold blev "spist af" med én gang ugentlig træning - fredag aften 18-19 - det er uholdbart. Vi kan simpelthen ikke tilbyde så ringe vilkår, og heller ikke tillade os at opkræve kontingent.

Efter 20. april har vi haft så travlt med at afvikle udsatte kampe, som kun kan placeres i vores alm. træningstid, at (eksempel) vort U12-drenge hold de seneste 4 uger kun har kunnet afvikle én ordinær træning (8 træning på 4 uger = 3 egen kampe afviklet, 4 kampe afviklet af andre hold, og EN træning for eget hold). Det er bare ikke godt nok.

Den kommende banekapacitets analyse vil helt sikkert vise, at der et stort bane underskud i Hammel. Som man ved selvsyn kan konstatere, er der ingen baneudvidelsesmuligheder umiddelbart. Derfor vil en ny kunstgræsbane i Hammel være en god og relativt billig løsning, og den kan ligge hvor grusbanen er i dag.

Udover at være en god vinterbane, vil den om sommeren give en ekstra 11-mands bane og/eller to 7-mands baner til kamp og træning.

Alene poderne (4-6 årige) er 50 spillere, og har de små net-baner på siden af bane 1, i et område som vi selv vedligeholder. Vi har 2 stk. 7 mands baner uden lys og som skal bruges til træning og kamp af 10 forskellige hold. Dertil 2 stk. 11 mands kampbaner uden lys og endelig træningsområdet rundt om grusbanen - alt for få baner, og det giver meget store udfordringer.

Gentag modellen fra Hinnerup med et kommunalt bidrag på 2.0 mio. kroner.

HGF har et projekt, som ligger klar.

Med sportslig hilsen

Michael Brask-Nielsen
Bestyrelsesformand
HGF-Fodbold

PrintvenligSitemap
HGF HOVEDSPONSOR: