Badminton

Kære badminton-spillere,

Hermed en lille jule- og nytårshilsen fra badmintonbestyrelsen. Mest af alt vil vi kigge fremad, men lige et par ord om året der gik …

Vi lukker et flot jubilæumsår, som for badmintonafdelingen startede med en fed oplevelse fra Ol-sølvvinderne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen. Damerne trænede først en stor flok ungdomsspillere og viste dernæst vores trænere og publikum hvordan man brillerer på en badmintonbane.

I april 2018 var der en større udskiftning i bestyrelsen, hvor fire medlemmer takkede af efter lang tids tro tjeneste. De overlod en afdeling i god og stabil form. Tak til “de gamle” som har gjort det let for nye, uprøvede kræfter at overtage opgaverne.

I oktober tog ca. 40 ungdomsspillere og 20 forældre af sted til Denmark Open i Odense, hvor vi fik spillet en masse gode kampe og toppede turneringen at se verdensstjernerne, herunder vores danske helte: Christinna Pedersen & Mathias Christiansen, Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Rasmus Gemke. Der blev heppet, spist popcorn og taget selfies til den store guldmedalje og så blev der snakket og grinet til langt ud på natten. Turen havde alt det, en klubtur skal have, og vi gør det gerne igen!

HGF har haft gang i rigtig, rigtig mange arrangementer i år og det har trukket store veksler på den samlede frivillig-flok. Som noget nyt fik vi indlemmet de ældste ungdomsspillere i det frivillige arbejde og de fandt ud af, at “pligt” og fornøjelse godt kan gå hånd i hånd. Tak til hele “badmintonfolket” – vi har trukket vores del af slæbet!


Og hvad sker der så i HGF Badminton i 2019?

Ny klubtur selvfølgelig, men først…

Begynderstævne for u/11-13spillere søndag den 13. januar 2019. Vi har mange nye spillere og det er sin sag at finde vej ind i regler og kutyme i en ny sportsgren. Derfor holder vi begynderstævne, hvor man spiller i kampe á 10 minutter, så nye spiller og forældre får en fornemmelse af bane-regler og pointtælling. Vi får også en snak om tilmeldingssystemet “badmintonpeople” og bare det at spille badminton.

Den 13. februar 2019 er det de voksne motionsspilleres tur. HGF holder pokalstævne for motionisterne og vi håber, at mange, uanset niveau, vil deltage. Der inddeles efter niveau og traditionen tro starter stævnet med morgenmad. Stævnet arrangeres af Hanne Nielsen og Inger Bæk, som dermed (igen) beviser, at man ikke behøver at sidde i bestyrelsen for at gøre en kæmpe indsats for afdelingen.

Hvorfor nævner vi det? Fordi vi glæder os over den store indsats der lægges fra flere andre end bestyrelsen på områder, hvor medlemmer tænker, at de lige kan lægge en lille indsats, og som for afdelingen har stor betydning.

Den store satsning i 2019 er DMU for u/17-19spillere, som holdes den 13.-14. april. Vi er stolte over at have fået muligheden for at trække et så stort arrangement til Hammel og at vi får muligheden for at vise vores fede faciliteter frem. Det bliver stort og det bliver hårdt, men vi regner med, at det er det hele værd. Med en fælles indsats har vi mulighed for at trække opmærksomhed til Hammel og et større pengemæssigt overskud hjem til afdelingen, som kan gøre, at klubturen i 2019 måske kan ende med at blive gratis!

En række personer har allerede meldt sig til at tovholde på overnatning, forplejning, sponsoraftaler og de har overblik over de overordnede opgaver og rammer. Men hvis du kan
afse nogle timer og er god til fx at snitte snitte salat, sidde nattevagt på Skovvangskolen,
sidde i en tællerstol, vise vej – eller noget helt femte – så er din hjælp en kæmpegevinst for afdelingen! Der kommer særskilt mail og opslag om DMU på den anden side af juleferien.

Den 27. april 2019 holder vi klubmesterskab og generalforsamling. To medlemmer af bestyrelsen har valgt at stoppe, så hvis du har overvejet at tage et par år for afdelingen, så er muligheden der nu.

Der er opgaver af enhver form og interesse. Bestyrelsen mødes et par timer, ca. hver anden måned.

I efteråret 2019 satser vi som nævnt på at arrangere endnu en klubtur, men hvor den skal gå hen, og hvem der skal med ligger fortsat åbent. Måske du har en god idé?

Glædelig Jul & Godt Nytår – og på gensyn i 2019
Badminton Bestyrelsen