Badminton

Hammel GF Badminton og covid-19
Covid-19 presser sig på, og også i Favrskov Kommune oplever vi en stigning i antallet af smittede.
Vi må fortsat spille badminton, så længe vi overholder de gældende retningslinjer med afstand, brug af mundbind, god håndhygiejne og – for senior, motion og veteran – maks 10 personer pr. spillerzone. For os alle gælder det selvfølgelig også, at vi ikke tager til træning, hvis vi har corona-lignende symptomer.
Vi kan dog komme ud for, at der utilsigtet også indfinder sig smitte på træningsholdene.

I sådanne situationer er det vigtigt, at du sørger for at informere træner / holdleder om, at du er testet positiv med covid-19.
Træner/holdleder orienterer dine holdkammerater, som på den måde kan vurdere behovet for en test, hvis de har spillet med /mod dig.
Din træner/holdleder sørger for at informere bestyrelsen, så vi kan sikre et overblik over det samlede antal smittede, såfremt vi skulle have behov for at oplyse om det.

Hvornår har man været i tæt kontakt og er nær kontakt?
Jf Sundhedsstyrelsen er du nær kontakt, hvis du har været tæt på en smittet person, i en af følgende perioder:
Smittet person med symptomer: Fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at personens symptomer stoppede.
Smittet person uden symptomer: Fra 48 timer før personen fik taget testen til 7 dage efter.

Hvis du ikke har været tæt på den smittede person i en af de to perioder, er du ikke en nær kontakt, og du skal ikke gøre mere.
Hvis du har været tæt på en smittet person i en af de ovennævnte perioder, er du en nær kontakt, hvis du samtidigt opfylder mindst et af følgende kriterier:

  • Du bor sammen med en smittet person
  • Du har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet person, eller ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. blevet hostet eller nyst på af en smittet person eller rørt ved personens brugte lommetørklæde eller mundbind m.v.)
  • Du har i mere end 15 minutter været tæt på en smittet person inden for 1 meter (f.eks. ved samtale)
  • Du har i mere end 15 minutter været sammen med en smittet person inden for 2 meters afstand i en af nedenstående situationer:

o Aktiviteter med kraftig udånding, f.eks. sang, høj tale eller råb
o Aktiviteter der indebærer fysisk anstrengelse, f.eks. fitness eller yoga
o Ophold i lukkede rum med dårlig ventilation

Læs eventuelt mere her!

Kontakt gerne bestyrelsen, hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Med venlig hilsen
Hammel GF Badminton