Badminton

I efterårsferien drog Hammel Badminton Ungdomsafdeling på klubtur til Odense, hvor der blev afholdt Denmark Open. For mens de verdenskendte badmintonspillere Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt, Carolina Marin, Chen Long og Kenta Momota kæmper om ranglistepoint og store præmiepenge, så afholdtes der samtidigt et stævne for spillere mellem 8-18 år. Ungdomstævnet havde ligeledes et internationalt snit over sig med deltagere fra bl.a. Finland, Litauen, Polen og Tyskland.

Med hele 41 tilmeldte ungdomspillere mønstrede Hammel Badminton det antalsmassige største hold af alle klubber i ungdomturneringen samt 2 trænere og 20 forældre + det løse…:-) med på turen. Der blev leveret en flot indsats over hele linjen, og flere 1., 2. og 3. pladser kom i hus på godt spil og fight. Også blandt Hammel Badmintons nye spillere, som er startet til badminton i år, blev der svedt og kæmpet flot, og nogle endte endda på præmiepodiet.

”Det er helt fantastisk at vi kan samle så mange spillere og forældre til en klubtur, og en stor fornøjelse at se det sammenhold der opstår blandt nye og etablerede spillere på sådan 2 dages klubtur” udtaler formand for Hammel Badminton Brian Ovesen. Han kan konstatere den nylige danske succes i badminton med bl.a. Viktor Axelsens verdensmesterskab i 2017 har øget fokus på badmintonsporten generelt, og nok også været medvirkende årsag til en øget medlemstilgang på ungdomsholdene i Hammel de seneste år.

”Det er jo superfedt at vi har flere ungdomshold som er fuldt booket op med energiske fjerekvilibrister, og at mange af de nye spillere er taget med på denne klubtur, hvor børnene kan spille, hygge sig med nye venner mellem kampene, og få et indtryk af badminton på den helt store scene” bemærker Brian Ovesen. Klubturen i Odense bød nemlig også på en aften hvor Hammel-spillere var inde og se de store stjerner duellere i de professionelles Denmark Open. Her oplevede man blandt andet Viktor Axelsen, Anders Antonsen, mixdoubleparret Christina Pedersen/Mathias Christiansen, og taiwanesiske Tai Tzu Ying, der senerehen vandt kvindernes finale.

Der er tilmeldt 527 spillere fra Danmark, Finland, Færøerne, Israel, Litauen, Norge, Tjekkiet og Tyskland.
Programmet kan ses her: http://badmintonpeople.dk/Clubs/CommonDrive/Components/GetWWWFile.aspx?fileID=76544