Brydning

Brydning er en kampsport uden slag og spark. Man har mulighed for at bruge sine krafter på en god og fair måde – at slås for sjov under givne rammer.
Brydning øger den enkeltes kropsbevidsthed, koordination, smidighed, balance, styrke, selvtillid, hurtighed og udholdenhed. Brydning styrker altså det motoriske, og er for alle som kan lide at bruge deres kræfter. Brydning er en af verdens ældste sportsgrene. Det gælder om at kaste modstanderen, dvs. at få ham ned på ryggen, så begge skuldre rører ved madrassen, og samtidig selv undgå, at modstanderen får udført sine greb. Der findes ca. 200 greb, så der er altid noget nyt at lære.
Der kæmpes bedst af 2 omgange i en kamp. Ved hjælp af brydegrebene gælder det om at få modstanderens skulderblade i madrassen samtidig. Kampen er dermed afgjort (faldsejr) uanset hvilken omgang det sker i. Lykkes dette ikke, vindes omgangene på point (pointsejr). Der er forskellige måder at afgøre en omgang før tid (teknisk faldsejr).

Alle kæmper på lige vilkår. Ved de rigtige brydestævner er bryderne inddelt efter både alder og vægt.

Træningen er tilpasset børnenes alder og kunnen. Man træner med nogen på samme størrelse.

For nybegyndere er træningen meget baseret på leg og bryderelaterede øvelser, der styrker børnenes motorik og koordinationsevne.

Brydning kræver alsidig træning af hele kroppen. Smidighedstræning, kamplege, styrketræning og de tekniske øvelser er med til at drenge og piger får styrket alle musklerne i kroppen.

Vil du gerne have, at dit barn skal være bedre motorisk samt få en masse spændende og sjove oplevelser sammen med gode kammerater? Så er brydning sporten for dit barn!
Sidst men ikke mindst – så skal det være sjovt at gå til brydning.
Læs mere om brydning på Danmarks Brydeforbunds hjemmeside www.brydning.dk.