Karate

Hammel Karate Klub blev grundlagt i 1985, og vi har siden begyndelsen trænet og undervist i stilarten Wado Ryu, der er en af de største og mest betydningsfulde stilarter i verden.
Selve stilarten blev grundlagt i første halvdel af 1900–tallet af Hironori Ohtsuka, som udviklede stilarten ud fra Shindo Yoshinryu jujutsu og Tode-kata.

Wado Ryu – Wadokai

I klubbens daglige træning lægger klubben meget vægt på at træne den rigtige basis, da det er fundamentet til at forstå den sande karate. Wado Ryu lægger stor vægt på hurtige, præcise og kraftfulde teknikker, som giver udøveren en god teknik samt en god kropsforståelse og et godt værktøj i en eventuel selvforsvarssituation.

Ambitioner Hos Hammel Karate Klub

Den enkelte udøvers egne ambitioner er altid i fokus, hvad end man dyrker karate for motionens skyld, pga. det specielle bånd der skabes mellem træningspartnerne, eller om man drømmer om at deltage i stævner. Hammel Karate Klub arrangerer derfor flere gange om året diverse stævner, træningsseminarer og andre sociale arrangementer for både at styrke træningskvaliteten og det sociale fællesskab i vores Karate klub.

Hammel karate klub træning.

Træningen i Klubben varetages af kompetente sortbælter, der har flere års erfaring indenfor Stilarten Wado Ryu samt andre kampsports grene.

Karate Træning

Karate kan trænes af alle, og i Hammel Karate Klub har vi haft stor succes med forældre, der ønsker at træne en sport sammen med deres børn. Vi optager medlemmer fra de er 8 år og opefter, og vi har et separat hold for nybegyndere, så de kan lære karatens vigtige grundprincipper og blive klar til at deltage i den hårde træning på det øvede hold.

Høj teknisk standard

Karate Klubben har en høj teknisk standard og har produceret flere sortbælter. For at bevare den høje tekniske standard deltager Klubbens trænere og medlemmer flere gange årligt i diverse karate-træningsseminarer i både ind- og udlandet, så vi altid sikrer at træningen i Hammel Karate Klub er i top og ajourført med de seneste stilartsprincipper.

Klubbens sortbælter gennem tiden…
1997 – Henrik Eriksen
1997 – Torsten Land Daugaard
2004 – Just Mønsted Sørensen
2004 – Jakob Nyborg Sørensen
2004 – Ulrik Bach Raaby
2013 – Peder Klit Bøcher
2013 – Henriette Koch
2014 – Marcus Dalby
2015 – Michelle Lysdal
2018 – Anna Sofie Jensen
2018 – Mammad Arazm
2020 – Wikki Lund Hansen
2022 – Natazja Jakobine Steensig
2022 – Jonas Suk Nielsen