Løb & Motion

Om klubben

Hammel GF Løb & Motion er stiftet i 1990 og er en afdeling af Hammel Gymnastikforening (Hammel GF).

Løb og Motion har i dag godt 110 medlemmer på alle niveauer i alderen 15 til +60 år.

Tre gange om ugen, året rundt, mødes vi ved HGF’s klubhus ved Hammel stadion eller ved Hammel Idrætscenter og løber en tur. Det er tirsdag kl. 17.30 ved Idrætscentret, onsdag kl. 17:30 ved idrætscentret og søndag kl. 10.30 ved klub huset. Hvor langt vi løber er lidt forskelligt, og der løbes på flere forskellige niveauer, så alle kan følge med. Vi løber fortrinsvis i Frijsenborgskovene, dog løber vi i byen tirsdag og onsdag i vinterhalvåret. Søndage efter løb er der varm te i klubhuset.

Løb & Motion deltager i en lang række motionsløb, især i det østjyske område. Bl.a. er der tradition for, at vi stiller talstærkt op til bl.a Silkeborgløbet, Hadsten Løbet, Skanderborg Sø Rundt og Himmelbjergløbet.

Endvidere plejer vi at arrangere ture til nogle af de store marathonløb i Europa.

Løb & Motion arrangerer også selv motionsløb. Stjerneløbet og Frijsenborgløbet.

I foråret afholder vi Stjerneløbet. Det er et anderledes løb med 3 korte ruter på i alt 11 km. Ruterne skal gennemløbes i vilkårlig rækkefølge, som man først får at vide umiddelbart før start. Løbet har start og mål ved Pøt Mølle og blev afviklet første gang i 1996.

Det årlige Frijsenborgløb er blevet startskudet på den årligt tilbagevendende byfest: Hammel Hestemarked. Frijsenborgløbet byder på både børneløb, walk og 5 og 10 km løb, hvor start og målområdet er placeret på festpladsen. Efter løbet er der traditionen tro et kæmpe gratis kagebord med alverdens hjemmebagte lækkerier.

Den sidste måned før løbet har vi fortræning på ruten hver tirsdag kl. 17.30, hvor vi mødes ved Idrætscentret.
Løb & Motion afholder klubmesterskaber 2 gange årligt. I juni måned 5 km med efterfølgende grillfest i klubhuset. I november gælder det så 10 km, der også efterfølges af en fest.

Et par gange i løbet af vinteren arrangerer vi klubaftener med foredrag, der kan omhandle træningsmetoder, løbeoplevelser, skader, løbesko o.a. Der bydes på kaffe/te og måske kage eller frugt.

Løb & Motion er medlem af Dansk Atletik Forbund, så de, der har mod på det, kan deltage i både danske – og jyske mesterskaber. Afdelingen har hidtil vundet flere medaljer i både ungdoms- og veteranklassen.

Synes du alt dette lyder spændende er du velkommen til at komme til vores fællestræninger og løbe med et par gange inden du tager stilling til, om du vil være medlem. Det koster kun 225 Kr.
Inkluderet i beløbet er en række gratis løb samt arrangementer.

Du kan også kontakte en fra bestyrelsen, hvis du vil have yderligere oplysninger.