Svømning

Børnehold

 

Super Svøm 3-4 årig (i varmt vand med 1 forældre):

Super Svøm er et tilbud for de børn på 3-4 år, der ikke kan få nok af at springe, dykke og lege i vandet….og som nu er klar til at modtage instruktion fra træneren. Far og mor kommer her mere og mere i baggrunden…pga. af barnets selvstændighed og modenhed. Målet kan også være, at far og mor sidst på sæson, sidder på kanten og ser på, mens barnet klarer sig “alene” i bassinet sammen med instruktøren!

Som det fremgår af holdbeskrivelser, arbejder man på holdet frem mod at gøre børnene klar til at kunne være i vandet uden en forælder. Der undervises stadig i forskellige svømmetekniske færdigheder, men de skal have mod på, at få hovedet under vand, springe ud fra kant og øve dykning. Der kan være udspring fra kant, dykning efter ringe, svømning med plade på mave og ryg, flydeøvelser og kolbøtter i vandet. 

Super vøm handler også om at udfordre børnene på deres vandteknik samt give dem redskaber og indsigt i sikkerhed omkring fornuftig leg i og omkring vand.

VIGTIGT: Barnet skal være fyldt 3 år ved sæson start!

 

3-5 årige:

Undervisningen gives enten i helse bassinet uden forældre eller i det store bassin med forældre. Børnene skal kunne forstå en fælles besked og lytte efter i undervisningen. Børnene vil i undervisningen modtage vandtilvænning, deltage i sanglege, begyndende svømmeøvelser, alt i form af leg-ligende aktiviteter, samt boldspil, dykning og fri leg.

 

0-1 klasse:

Forsætter vandtilvænning og svømning uden hjælpemidler efter behov. (Hammel GF Svømning opfordrer alle til at svømme uden vinger) Der undervises i crawl, rygcrawl, dykning, udspring/spring, boldspil. Frileg er der stadig plads til.

 

2-3 klasse:

Fortsat udvikling fra de tidligere hold. Der undervises også i brystsvømning og vendinger. Vi stiller større krav til børnene og niveauet.

 klasse og opefter:

Niveauet forhøjes. Her bliver der også undervist i Butterfly, Medley og her kan nogle blive udtaget til prætalent/talentholdet. Vi snuser også til lidt dykning. Der lægges vægt på fejlfinding, korrekt svømning i alle stilarter, boldspil, konkurrence mm. Det skal være spændende og udfordrende at gå til svømning.

 

Spørgsmål til alle børnehold rettes til Lotte Strøier tlf: 23226391 bedst efter kl. 19.00 mandag. torsdag.

Pratiske bemærkninger:

  • Fra og med 3-5 årige og opefter og for at lette undervisningen for vore instruktører, må forældrene ikke opholde sig i badearealet,når der bliver undervist.
  • Uheld kan ske i vandet, måske på det hold som er i vandet før jer og måske på det hold som I går på. Uheldigvis kan det være ens eget barn, der næste gang laver uheld i vandet. Af hygieniske og helbredsmæssige årsager er alle nød til at gå op, og det efterfølgende hold kan heller ikke gå i vandet. Vi beklager, men det kan ske, for vi har jo med mennesker at gøre. Svømmeklubben erstatter og giver en gang uden beregning, hvis man på sit hold har være berørt at uheld tre gange på en sæson.
  • På alle vores hold vil der blive undervist efter en struktureret plan. Vi uddanner løbende alle vores træner og hjælpetrænere.
  • Hygiejnen er en høj prioriteret hos HGF svømning, så fra 0. klasse og opefter klarer børnene selvomklædning, badning og svømmeundervisning, så dem der færdes gennem omklædningsrummene, er dem som modtager undervisning.
  • På grund af sikkerheden i svømmeundervisningen må børnene først komme ind i undervisningsbassinet 5 minutter før undervisningen starter. Dette så instruktørerne har deres opmærksomhed på deres hold.
  • Husk at medbringe svømmebriller til undervisningen.

Klik her for tilmelding