Svømning

Klubhæder

Klubhæder:
1999
Steen Jessen –  Vandrepokal af Gunnar Christensen
2005
Lotte Strøier – Benny Jensen’s Mindepokal
Indstilling:
Lotte har ydet og ydet en uvurderlig indsats for vore svømmere. Lotte har været med som instruktør siden 1995, og de sidste 6 år har hun også siddet i vores bestyrelse, hvor hun primært varetager ungdomsafdelingens interesser.
Lotte er et fantastisk menneske. Hun går forrest, når der skal undervises, hun går forrest, når der skal tages initiativer, hun går forrest, når der skal afholdes kurser, hun går forrest, når vi i afdelingen skal have et festligt indslag ved vore instruktør arrangementer, og hun går forrest, når nye trænere skal hjælpes i gang, uden hende var vores afdeling ikke det den er i dag.
Lotte har desuden et meget stort antal kvalificerende kurser rettet med svømning og ledelse.
Merete Pedersen – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
HGF Svømmeafdeling har givet Merete disse ord med på vejen: Merete begyndte sit arbejde i svømmeafdelingen i august 1997. Først som hjælpeinstruktør, hvor hun viste sine gode evner som underviser. Hun har siden deltaget i mange kurser, således at vi i dag ofte benytter
Merete som instruktør for nye instruktører. Merete underviser flere gange om ugen i svømning, og hendes gode evner som instruktør benyttes også i Røgen Farre, hvor hun ligeledes gør et stort stykke arbejde
2008
Jeannette Tønnesen – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
HGF Svømmeafdeling har givet Jeannette Tønnesen disse ord med på vejen:
Jeannette begyndte sit arbejde i svømmeafdelingen i august 2005.
Jeannette er en meget dygtig og særdeles beslutsom person. På trods af sine kun 15 år er hun leder for et par af vore hold i svømmeafdelingen. På disse hold har voksne instruktører lært meget af Jeannette.
Hun er særdeles pligtopfyldende og altid forberedt til fingerspidserne. I næste sæson skal Jeanette på efterskole, så derfor må vi undvære hende i den sæson, men vi håber meget at hun vender tilbage, måske endda med nye og spændende tiltag.
2009
Vivian Marie Sørensen – Benny Jensen’s Mindepokal
Indstilling:
Vivian er en knusende dygtige ”svømmepige”. Hun startede ved en tilfældighed i klubben i januar 1996, da hun gik til babysvømning med sin lille datter.
Vivian startede med de små børnehold og har siden haft næsten alle alderstrin indenfor børnesvømning.
Vivian er tidligere konkurrencesvømmer, så hun ved hvad der kræves af børn for at kunne begå sig i vandet, men også at give børnene en god portion selvtillid og viden om svømmearter, spring, lege m.m..,. Hun har på holdet 4.kl. og opefter været med til gennem de sidste par år at kunne videregive unge svømmere til vores talenthold.
Vivian har gennem sit store arbejde i klubben altid gået forrest når man skal forny sig, hun er altid positiv og utrolig iderig. Hun er medforfatter til vores lokale svømmebog og svømmemærker og er altid behjælpelig hvis nogen står og mangler en hjælpetræner, råd eller vejledning.
Vivian fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF’s svømmeafdeling, derfor er hun en værdig kandidat til at modtage Benny Jensens Mindepokal i 2009.
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
Birgit Bak – Vandrepokal af Gunnar Christensen
Indstilling:
Det er efterhånden mange år siden, at vi fik overtalt Birgit, som er revisor af uddannelse, til at være med i vores bestyrelse.
Birgit kom i bestyrelsen i januar 2000 og hun har dygtigt varetaget kassererjobbet siden. Det er et kæmpe arbejde at holde styr på 900 svømmere og godt 100 instruktører, men på grund af hendes professionelle indgangsvinkel til jobbet er intet overladt til tilfældighederne.
I sæsonen passer hun hver aften vores indmeldelses telefon så hun har stort set aldrig fred
Anders Andersen – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Anders har været svømmer i HGF siden han kunne gå. I 10 års alderen fik vore ”spejdere” øje på hans talent og han blev udtaget til vort konkurrence og talenthold. I gennem tiden har han svømmet sig til flere medaljer.
I HGF har vi også nydt gavn af hans talent. Han har været unge instruktør for os siden januar 2005.
Anders er meget pligtopfyldende og han er særdeles vellidt af vore svømmere. De sidste par år har han også fungeret som ”livredder” for vore børnesvømmehold.
Det er med største fornøjelse at vi indstiller Anders til årets Unge Pokal
2010
Rosa Klitgaard – Indstilling til Benny Jensens Mindepokal
Indstilling:
Rosa er super aktiv i svømmeklubben. Hun har været med i mange år, hvor hun har undervist i både varmtvandsbassin og det store bassin. Hun har undervist børn i alderen 2 år og op til bh. Klasse.
Rosa er meget aktiv og viser stort engagement i hendes undervisning. Hun formår både at lave sjov, få børnene til at føle sig godt tilpas i vandet /vandtilvænning, og hun giver plads til det enkeltes barn kunnen og færden, men samtidig er hun meget seriøs.
Hun tager godt imod nye ideer fra såvel kurser, andre undervisere, og er god til at omsætte dem til hendes holds videre udvikling.
Rosa er en pige med fuld af gåpåmod, hun møder altid op til undervisning med et smil på læben og et kæmpe overskud…. Hun fortjener en anerkendelse for hendes engagement i svømmeklubben.
Rosa fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF’s svømmeafdeling, derfor er hun en værdig kandidat til at modtage Benny Jensens Mindepokal i 2010.
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
2011
Jesper Stilling Julius – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Jesper er en ung dreng på 16 år som flyttede med sin familie til Hammel for 4 år siden. Han var en meget aktiv talentsvømmer i det sydfynske og kom ved sæsonstart i Hammel ind på vores talenthold. Han har svømmet lige siden på holdet, har høstet medaljer og sat nogle rigtig gode tider.
Udover at være en rigtig god svømmer er han også nu hjælpetræner på talentholdet, han forstår at sætte sig i respekt overfor sine holdkammerater, er en god underviser og er også god til at pleje det sociale.
 Han beviser sine lederevner når han er med til stævner som træner, og det er en af grundene til at han er blevet opfordret til at træde ind i vores bestyrelse, da vi mener han kan bidrage med en god portion viden og nyt input.
Ydermere har vi fornøjelsen at have ham som livredder på børneholdene og der er han i rigtig høj kurs. Jesper er en slider og han fortjener en anerkendelse for det kæmpe arbejde han ligger i vores svømmeklub
 På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
2013
Eva Kornbeck – Benny Jensen’s Mindepokal
Indstilling:
Eva er en utrættelig person. Hun kom ind i klubben, da hun spurgte om hun ikke kunne bruges til noget, og det siger man ikke nej til. Eva startede som ”føl” på baby og 3-5 årige, men fandt hurtig ud af, at det var de 3-5 årige som var hendes område.
Hun har deltaget i forskellige inspirationskurser, leg og lær, konflikthåndtering og senest var hun med på Teen-coach kurset. Eva har været i klubben i 13 år og hun har stadig meget at byde på. Hun er en ”arbejdshest” og hun træder altid tid ”når det brænder på”, også når nogen hopper fra deres vagt til Hestemarked, så kender Eva lige en hun kan spørge.
Eva har en dygtig datter på talentholdet og Eva og hendes mand har taget tidtagerkursus. De er altid de første der melder sig som officials, kørsel og kærlig omsorg. De kørte os til LM og kom på besøg om lørdagen, rendte ærinder for os, kom med hjemmebag og bidrog med god opbakning.
Eva er min højre hånd på talentholdet, derfor kom hun med på Teen-coach kurset i februar, det fik vi meget ud af og kan bruge det ved vores teenagesvømmere. Eva er en frisk pige, med et stort ”gå-på-mod”, hun er ærlig, smilende og pligtopfyldende. Hun er velforberedt og en rigtig god træner at have i svømmeafdelingen – hun fortjener virkelig at få ”skulderklappet” i form af Benny Jensens mindepokal.
Kristoffer Maagaard Strøier – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
HGF Svømmeafdeling indstiller ungdomstræner og talentsvømmer Kristoffer Maagaard Strøier.
Kristoffer startede da han var 3. mdr. gammel i svømmeklubben og lærte at svømme da han var 4 år. Han elsker at gå til svømning og startede med at være ”føl” på hans mors og andre voksnes børnehold. Han blev hjælpetræner som 12 årig, og det bedste han ved er at give eleverne udfordringer og lege med dem i fri leg. Kristoffer var 11 år da han blev udtaget til talentholdet. Han har udviklet sig meget og er blevet en rigtig god svømmer. Det resulterede i, at han var en af de fire bedste i aldersgruppen 17-24 fra Østjylland, til 4 x 100 m medley ved Landsmesterskaberne i Ikast her i marts. Holdet fik en bronzemedalje for indsatsen. Kristoffer forbedrede også sine tider i andre discipliner.
Kristoffer træner nu Bh.-1. klasse, 2.-3. klasse, prætalentholdet og præ- og talenterne om fredagen. Kristoffer er en god hjælpetræner, en slags rollemodel og børnene ”elsker” ham. De har tillid til ham og han skaber respekt omkring sig. Kristoffer er pligtopfyldende, smilende, ærlig og god til at lære fra sig og han er velforberedt til hans hold.
Kristoffer er en god kammerat og god til at motiverer, de nye talenter og ikke mindst de nye prætalenter, samt de små 100 børn i forskellige aldre som han træner i løbet af en uge. Kristoffer går forrest når der skal laves praktiske gøremål i svømmeklubben, han er den sidste der tager hjem og den første der møder ind om morgenen. Han ved at vores svømmeklub kører på frivillig indsats og han gør en stor del for at vores klub kan blive endnu bedre og flere kan lære at svømme og have det rart i en svømmeklub.
På svømmeafdelingens bestyrelses vegne indstiller jeg Kristoffer Maagaard Strøier til ungdomspokalen 2013.
Bjørn Laursen – Æresmedlem
Indstilling:
HGF Svømmeafdeling ønsker at indstille Bjørn Laursen – som æresmedlem.
Bjørn Laursen kom til klubben året før at svømmehallen blev indviet. Bjørn blev valgt ind i bestyrelsen med det samme som sekretær og har siddet der lige siden. For 11 år siden blev han valgt som næstformand i bestyrelsen og den post besidder han endnu.
Bjørns lyst til at yde et frivilligt arbejde bestod i, at han havde en uddannelse som kystlivredder. Han har i alle de år bevist, at han kan bidrage til et godt foreningsliv. Bjørn begyndte med at træne voksne og han var med til at starte vandgymnastik op, især vandgymnastik for overvægtige kan Bjørn tage en del af æren for. Bjørn er den der er med til at arrangerer julefrokoster, sommerfester og træner overnatninger, og han er en utrolig god til at bidrage til det sociale i vores sammenkomster.
Bjørn er en ildsjæl, han har været en god samarbejdspartner især her i de sidste par år, en utrættelig arbejdshest med hensyn til opbygningen og driften af den nye bestyrelse. Jeg vil gerne på min bestyrelses vegne indstille Bjørn Laursen til æresmedlem i HGF – han om nogen anden fortjener den anerkendelse.
2015
Lisbeth Lindholm – Skulderklap
Tekst:
Et velfortjent skulderklap!
I år uddeler vi et velfortjent skulderklap til en træner, der gennem sin tid i Hammel GF Svømmeafdeling, har stået klar hver gang vi har bedt om hjælp
Du er fuld af energi og springer rundt på kanten, møder altid veloplagt og forberedt op til din time, sikre dig at alle dine svømmere har det godt, du møder altid med et smil, tager gerne ekstra hold, selvom du en over gang skulle i Idrætscenteret 3-4 gange på en uge. Du står klar når vi holder arrangementer uden for dine normale hold tider, og ligger stor iver i dette. Du giver masser af ideer til os andre trænere og du er et helt specielt aktiv for svømmeafdelingen.
2016
Peter Diinhoff Henningsen – Benny Jensen’s Mindepokal
Indstilling:
Peter har siden august 2014 været cheftræner for konkurrence holdene i Hammel GF Svømning og har via sin erfaring og stor personlighed lagt og fulgt en ny strategi for konkurrence holdene. Med Peter forrest har Hammel GF Svømning nu tre konkurrencehold, hvor alle svømmere deltager i svømmestævner. Den daglige træning har fået et højere teknisk løft samtidig med en øget træningsmængde. Samtidig er antallet af stævner, som Hammel GF Svømning deltager i højnet.
De sportslige præstationer taler for sig selv, mængde af medaljer til f.eks. landsmesterskaberne er fordoblet på et enkelt år, fra 9 medaljer til 18 ved dette års landsmesterskab.Peter har formået at skabe en identitet for de tre konkurrencehold ved at navngive de tre konkurrencehold: HGF Dolphins. HGF Dolphins har eget logo, tegnet af en af svømmerne. Peter har meget fokus på at styrke sammenholdet på tværs af store aldersforskelle på holdene, men også styrke sammenholdet i en sport med individuelle præstationer.
Peter sikrer kontinuerlig en fortsat god kommunikation og dialog med svømmere og deres forældre. De fleste af svømmernes forældre er involveret og støtter op om svømmerne. Der er forældre, som deltager som officiel ved svømmestævner, hjælpere ved sociale arrangementer, hjælp med info til pressen, hjælp til ”landtræning”, hjælp til koordinering af svømmere til stævner, planlægning af stævner og arrangementer, håndtering af og hjælp til at finde sponsorer til de mange aktiviteter f. eks den årlige træningslejr samt trænere.
Med Peter i spidsen for HGF Dolphins er vi rykket op i niveau.
Peter fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF svømmeafdelingen.
På vegne af Hammel GF svømnings bestyrelse
Lotte Strøier – Æresmedlem
Indstilling:
Det er med stolthed at Hammel GF Svømning indstiller Lotte Maagaard Strøier til æresmedlem i Hammel GF. Lotte kom ind i klubben på et afbud, da der var en anden træner der i første omgang havde sagt ja men efterfølgende sprang fra. Lotte var med til at starte svømmeklubben op for 25 år siden, hvilket betyder, at Lotte er en del af den trænerstabel, som var nyuddannet, da klubben flyttede ind i Hammel Svømmehal i 1991.
Lotte har over de sidste mere end 25 år undervist stort set alle aldersgrupper i klubben. Lotte har med sin iver og entusiasme været med at starte mange ting op i svømmeafdelingen. Lotte er f.eks. altid at finde i festudvalgene. Hun er den praktiske, når der skal holdes arrangementer i klubregi, er ikke bleg for at stå for fester, jubilæum m.m.. Nytænkning er en af Lottes styrke. Hun var bl.a. med til at starte ”Idræt på tværs” op og var også med i initiativgruppen til Åben Idræt.
Hun har ligeledes startet med at få DGI stævner til Hammel GF, samt at være med til at få løftet vores præ-, talent- og konkurrencegruppe, så klubben viser en alsidighed uden lige for en klub af Hammel GF Svømnings størrelse. Lotte kom i bestyrelsen i 1999 med ansvaret for børneholdene og blev formand for klubben i 2011. Som formand går Lotte forrest, både hvad gælder nye ideer i klubben, men også håndtering af de udfordringer, der altid er at finde i en sportsforening.
Lotte en god problemløser, god til at lytte og prøver at gøre medlemmer og trænere glade for at være en del af svømmeafdelingen. Som menneske er Lotte fantastisk, altid positiv, smilende og fremadstræbende. Hun går forrest for hele klubben, uden hende ville svømmeafdelingen ikke være det den er i dag. Det er derfor meget velfortjent at Lotte Maagaard Strøier indstilles som æresmedlem i Hammel GF.
På vegne af Hammel GF svømmeafdelings bestyrelse
Klare Jensen – Indstillet til HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Klara kom til klubben i 2009, da hendes familie flyttede til kommunen. Hun svømmede på 4. klasse og opefter i et år, hvorefter hun blev prikket på og flyttet på konkurrenceholdet i 2010. Klara udviklede sig til en rigtig god svømmer, som høstede mange flotte medaljer, og hun slog indtil flere gange sine personlige rekorder i sin tid som konkurrencesvømmer. Andre konkurrencesvømmere husker Klara som en super god kammerat og en god sparringspartner.
Klara startede som hjælpetræner i klubben i 2011, da hun var 12 år. Klara er en snusfornuftig pige, med ”ben i næsen”. Hun er viljefast, sød, smilende og enormt engageret i sine hold. Børnene og hendes medtrænere er glade for hende, da hun er pligtopfyldende, har en tålmodighed som 10 andre sammenlagt. Man kan altid lave sjov med hende og hun går aldrig af vejen for en lille udfordring og svømmedyst.
Klara ved hvad der forventes, når man er frivillig træner i en forening. Hun stiller altid op til arrangementer, og hun involverer sig i sine hold og opgaver. Hun er der altid med et skulderklem og et trøstede ord og søde bemærkninger. Hun er en slider og vi i svømmeafdelingen ved at hun nok i fremtiden skal nå sine mål.
Hammel GF Svømmeafdeling indstiller Klara Jensen til ungdomspokalen. Klara er et ”kanon” aktiv for svømmeafdelingen, da hun er fremtidens svømmetræner og leder.
På vegne af svømmeafdelings bestyrelse
Rie Rasmussen – Indstillet til Benny Jensens Mindepokal
Indstilling:
Rie er fuld af energi og har indtil flere hold i svømmeklubben. Hun underviser både babyhold, børnehold og vandskræk. Rie startede i sin tid selv på vandskrækholdet, hvor hun udforskede sig selv. Det viste sig hurtigt, at Rie befandt sig som ”en fisk i vandet”, og hun blev hurtigt en fast del af trænerstaben.
Rie blev hurtigt en dygtig og meget engageret træner, der har dygtiggjort sig ved flere kurser. Hun møder altid veloplagt og forberedt op, hun sikre sig at alle sine svømmere har det godt, såvel børn, forældre og voksne og der er altid ro omkring hende og hendes undervisning. Rie møder altid med et smil, tager gerne ekstra hold, selv om hun flere gange skal op og i vandet på en dag.
Rie står klar når vi holder arrangementer uden for sine normale hold tider, og ligger stor iver i dette. Hun giver masser af ideer til os andre trænere og du er et helt specielt aktiv for svømmeafdelingen.
Rie springer altid til, hvis der er brug for hendes hjælp og der er næppe en udfordring som hun ikke tør gå i lag med.
Vi mener, at Rie fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF svømmeafdelingen, derfor indstillingen til Benny Jensens Mindepokal 2016.
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
2017
Ditte Kornbeck – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Hun var kun et par måneder gammel da hun startede i svømmeafdelingen.
Hun startede på babysvømmehold og svømmede sig bedre og bedre, indtil at hun startede på konkurrencehold. Her svømmede hun i 4 år. Hun udviklede sig til en rigtig dygtig svømmer og slog flere gange hendes personlige rekorder, og hun kæmpede altid for at kunne høste så mange medaljer til sig og til klubben. Herefter startede hun som føl på hendes forældres svømmehold, før hun blev gammel nok til at blive ”officiel” hjælpetræner.
Hun har i årene udviklet sig til en dygtig og selvstændig svømmetræner og her de sidste par år selv stået for hendes hold 3-5 årige. Hun er meget vellidt af børn, forældre og andre trænere i klubben.
Tillykke til Ditte Kornbeck.
Gitte Vestergaard – Indstillet til Benny Jensens Mindepokal
Indstilling:
Gitte startede som hjælpetræner i HGF da hun var 10 år på hendes mors gymnastikhold. Senere var hun træner på mange børnehold og hun har også været håndboldtræner.
Gitte har de sidste 10 år været svømmetræner på vores motionshold i det varme bassin, inden da var hun hjælpetræner på hendes børns børnehold. Gitte er en kompetent og utrolig dygtig træner.
Gitte har trådt til af to omgange, da vi i afdelingen over to perioder har en træner som er syg af kræft. Gitte møder troligt op og træner holdene som var det hendes egne kursister.
Gitte er ikke bleg for udfordringer og hun går til hånde hvor vi i klubben har behovet.
Gitte er et fantastisk menneske. Hun går forrest når der skal undervises, hun går forrest når der skal tages nye initiativer, hun går forrest når der skal afholdes kurser og hun går forrest når nye trænere skal hjælpes i gang.
Gitte fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF’s svømmeafdeling, derfor er hun en værdig kandidat til at modtage Benny Jensens Mindepokal i 2017.
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
Jeanette Holler – Indstillet til Gunnar Christensen Vandrepokal
Indstilling:
Jeanette har været aktiv i svømmeafdelingen en del år. Hun har både haft voksenhold og har i de sidste del år været træner på familiesvømning om lørdagen. Aldersgruppen på holdet er mellem 3 måneder og 75 år, så det viser at Jeanette er alsidig
Jeanettes svømmere møder altid en glad og smilende træner, som forstår at være opmærksom og i øjenhøjde med sine svømmere. Jeanette favner både børn og voksne og tilpasser sin undervisning til hver enkelt svømmer. Derved skaber hun en tryg atmosfære for hver enkelt svømmer.
Med Jeanette på holdet modtager svømmerne en super undervisning, og samtidig er Jeanette en fantastisk medtræner.
Jeanette fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF’s svømmeafdeling, derfor er hun en værdig kandidat til at modtage Gunnar Christensens Vandrepokal 2017
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
2018
Pernille Brund Jørgensen – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Pernille startede tidligt som udøvende svømmer, og Pernille har gået hele vejen. Efter karrieren, som aktiv talentsvømmer, lakkede mod enden, fortsatte Pernille i HGF Svømmeafdeling som svømmetræner. Pernille har været træner på mange børnehold, voksenhold og er i dag træner for HGF Dolphins Talentsvømmere.
Pernille er en meget kompetent svømmetræner, og kan tage en stor del af æren i den succes, som HGF Dolphins har opnået, f.eks. Bronze Pokalen i DGI Østjyllands holdturnering. På samtlige hold hvor Pernille har været træner, har hun været utrolig vellidt af alle svømmere og medtrænere. Pernille er rigtig dygtig til at få alle svømmere med i træningen, og hun er særdeles god til at skabe en god stemning og træningsmiljø for alle svømmere, men allermest for de yngste svømmere.
Men ikke nok med at have en trænerfunktion. Pernille har de sidste par år taget opfordringen op som event manager for HGF Dolphins. Pernille har stået i spidsen for de seneste tre svømmestævne, hvor Pernille har stået i spidsen for afholdelse af stævnene. Et job som Pernille har udfyldt til stor tilfredshed for alle.
Pernille er ikke kun været en stor figur i svømmeafdelingen – men også i håndbold, hvor hun i et par år har været en del af teamet, som har afholdt HGF’s Håndboldskole. Pernille fortjener en ekstra påskønnelse for sit store engagement i Hammel GF’s svømmeafdeling, derfor er hun en værdig kandidat til at modtage UngdomsPokalen i 2018.
På vegne af Svømmeafdelingens bestyrelse
HGF Dolphins – Skulderklap
Tekst:
For en flot 2. plads i Holdturnering
2019
Birte Laursen – Vandrepokal af Gunnar Christensen
Indstilling:
Birte Laursen er uddannet lærer og gymnastiklærer. Hun fortjener pris, fordi hun er som en ”vitaminindsprøjtning”, man bliver glad i låget når man er sammen med hende og ikke mindst når man bliver undervist af hende.
Jeppe Kruse Rasmussen – HGF’s Ungdomspokal
Indstilling:
Jeppe fortjener Hammel GF Ungdomspokal, fordi Jeppe altid er positiv, hjælpsom og engageret, når han står på kanten i Hammel Svømmehal. Jeppe er en superenergisk, smilende og meget vellidt person på alle de hold, som har igennem mange år i Hammel GF Svømmeafdeling har svømmet og undervist på.
Jeppe startede sin karriere i svømmeafdelingen, først som svømmer på børneholdene og blev senere en del af konkurrenceafdelingen, HGF Dolphins. Jeppe måtte indstille sin egen svømmekarriere sidst år grundet en langvarig og hård hjernerystelse, men havde ikke lyst til at opgive svømningen og blev derfor træner. I dag er Jeppe en del af trænergruppe for HGF Dolpins. Jeppe træner de yngste konkurrencesvømmere på Prætalentholdet. Jeppe jonglerer skole, egen træning og trænergerningen. Det lykkes Jeppe at få det hele til at gå op i en højere enhed. Det er både børn, forældre og vi i svømmeafdelingen rigtig glade for.
En af de mange ting, som Jeppe brænder allermest for, er at sørge for, at de unge mennesker synes, at svømning er megasjovt, og at børnene udvikler sig. Jeppe er rigtig god til at lære fra sig og sørger for at både børn og forældre får noget med fra træningen. Jeppe stiller altid sig selv i anden række, men han er til gengæld ikke bange for at gå forrest, når børn og unge mennesker har brug for et forbillede. Jeppe fortjener denne pris fordi han er udviklingsparat, en fantastisk underviser, og et endnu bedre forbillede for alle de unge mennesker, han møder på sin vej.
Jane Lohmann Andersen – Skulderklap
Tekst:
Personen som bestyrelsen har indstillet til Årets Skulderklap 2018/19 er en person som har været i klubben i over 20 år. Hun startede som ung træner, hyret af Ebbe på Skovvangskolen, var rævestolt over at ”man kunne få et arbejde i svømmeklubben, og man skulle kun betale meget lidt for det”.
Hun startede som hjælpetræner for børneholdene, bagefter udvidede hun til babyholdene. Har også undervist voksenholdene, men har igennem de sidste mange år været tilknyttet Aqua fitness holdene. Hun har været på et hav af kurser, og det kan man se og føle når man deltager på hendes hold. Hun er en kompetent og utrolig dygtig træner, som er meget vellidt på sine hold. Der er altid god stemning og gang i den, og hun går ”all-in” når hun står på kanten og underviser
Hun yder et stort stykke arbejde i bestyrelsen og hun går forrest når der skal tages nye initiativer. Hun går forrest når der skal afholdes kurser, og hun går forrest når der skal oplæres nye trænere op. Hun har en iver, som man skal lede længe efter, det afspejler sig især da vi sidste år indgik et samarbejde med HIC om Wellness aften. Hun gik forrest, trak i alle tråde og kunne velfortjent læne sig tilbage bagefter, for vi ved alle at det blev en bragende succes med max. deltagelse.
Hvis nogen skulle være i tvivl om hvem det er, så er det Jane. Vi er pavestolt af at have dig med i svømmeafdelingen. Alle ved at størstedelen af din tid går med familie og arbejde, så Jane dit skulderklap er øremærket en butik i Hammel hvor du skal forkæles.
2020
Kenneth Graversen  – Vandrepokal af Gunnar Christensen
Indstilling:
Trine Ydemann Pedersen – Indstilling til HGF’s Ungdomspris
Indstilling:
Trine fortjener Hammel GF Ungdomspokal, fordi Trine altid er hjælpsom, positiv og engageret, når hun står på kanten i svømmehallen og selv svømmer på konkurrenceholdet.
Trine er en energisk og meget vellidt person på alle de hold, som igennem mange år, fra 2009 i Hammel GF Svømmeafdeling har svømmet og undervist på. Trine startede sin karriere i svømmeafdelingen, først som svømmer på børneholdene og blev senere en del af konkurrenceafdelingen, HGF Dolphins. Trine flyttede med sin familie til byen i 2009 og der startede hun til svømning. I 2014 blev hun flyttet op på prætalent og svømmer nu på konkurrenceholdet, og har gjort det i en del år.
Trine jonglerer skole i Århus, egen træning og trænergerningen. Det lykkes Trine få det hele til at gå op i en højere enhed. Det er både børn, forældre og vi i svømmeafdelingen rigtig glade for. Trine går også forrest når der skal hjælpes til, til Hestemarked, Slotskoncerter og andet frivilligt arbejde.  En af de mange ting, som Trine brænder allermest for, er at sørge for at børn føler at svømning er megasjovt, og at børnene udvikler sig. Trine er rigtig god til at lære fra sig og sørger for at både børn og forældre får noget med fra træningen. Trine blev i den her sæson, trods sin unge alder, kastet ud i selv at undervise børn og forældre og hun har kun modtaget ros for det. Vi er rigtig glade for at have Trine i vores trænerstabel, og vi ved at hun er inspiration for andre unge mennesker, som brænder for en sport og ved at man kan udrette store ting, med den rette opbakning fra forældre og klub.
Trine fortjener denne pris fordi hun er udviklingsparat, en dygtig underviser, og et endnu bedre forbillede for alle de unge mennesker, hun møder på sin vej.
Ilse Rasmussen – Indstillet til Gunnar Christensens Vandrepokal
Indstilling:
Ilse Rasmussen har været aktiv deltager på vores Aqua fitness hold igennem de sidste 10 år, og da vi så havde behov for at besætte nye hold i det varme bassin, ja så blev der prikket til Ilse. Ilse er en dejlig varm person og omsorgsfuld person. Vi kunne ikke ønske os en mere smilende og tillidsfuld træner til vores motionister i det varme bassin. Ilse er en moden dame som helt uden trænererfaring, startede med at uddanne sig til træner i foråret 2018. Hun var indstillet på at lære alt helt fra bunden.
Nu gennemfører Ilse undervisning på fagligt højt niveau. Hun tager hånd om både den enkelte og fællesskabet, både i undervisningen, men også efterfølgende under ”kaffe-hyggen”. Ilse er meget vellidt blandt hendes ”træner-kolleger” og Ilse er altid klar til at hjælpe hvor hun kan. Ilse fortjener denne pris, fordi Ilse er som en ”vitaminindsprøjtning”, man bliver glad i låget når man er sammen med hende og ikke mindst når man bliver undervist af hende. Ilse er smilende, hun har overskud og et rigtig godt forbillede for, at man sagtens kan dygtiggøre sig, også indenfor et område som man ikke har prøvet før, selv om man ikke er helt ung længere.