Svømning

svømning for voksne

Voksen- øvede, begyndere og motionister: 
For voksne, der vil lære at svømme eller blive bedre til at svømme. Ofte er der flere trænere på hvert hold og undervisningen er indrettet efter svømmernes formåen. Der er også plads til de svømmere der “vil passe sig selv”.

Voksne- fra vandskræk til vandglæde:

For voksne, der af en eller anden grund er bange for vandet, men som ønsker at overvinde denne angst. Der startes på et lille hold i helse bassinet. Efterhånden som udviklingen skrider frem, indsluses du på det parall

Vandtilvænning og svømning for voksne
Det ultimative hold for voksne, der vil lære at svømme. Holdet er for dig, der ikke er bange for vand, men gerne vil lære at svømme eller svømme bedre. Ved at have to bassiner til rådighed kan vi tilrettelægge den bedste undervisning for lige netop dig.
Vandtilvænning: I varmtvandsbassinet lærer vi dig grundlæggende vand-færdigheder. Du lærer at springe fra kanten, vende fra mave til ryg, dykke, træde vande, stå på hænder, flyde på maven og ryggen, sætte af fra kanten og meget mere. Sammen tager vi de første svømmetag og besøger det store bassin, når du er klar til det.
Svømning: Når svømmetagene bliver flere og flere, kommer du glidende ind i det store bassin. Hvis du har styr på de grundlæggende vand-færdigheder, er det her, du starter. Der er plads til at svømme for sig selv, men også til at blive bedre gennem individuel undervisning. Hver gang starter vi med en fælles opvarmning, og bagefter kan vi hjælpe dig med eksempelvis at svømme bedre brystsvømning, lære crawl, rygcrawl eller noget helt andet.
Hvor lige præcis du hører til, vil holdets trænerteam finde frem til, og løbende evaluering sikrer, at du er det rette sted. Holdet har plads til alt fra haletudser til hajer – og sikkert også dig.

 

Brystopererede:

Dette hold henvender sig specielt til kvinder, som har fået en brystoperarion. Har du spørgsmål til hvordan undervisningen foregår eller andre spørgsmål vedr. holdet, så kan du kontakte Ulla Sørensen – tlf. 61781879.

 

For øvede (master og triathlon) svømmere:

For den voksne svømmer, som gerne vil have de små tekniske detaljer på plads, og som mangler meter i bassinet. Vi veksler mellem teknik og interval træning, som giver dig mulighed for at øge længden af dine træningspas. Vi tilpasser træningen efter de individuelle ønsker om kredsløbstræning, teknisk vejledning og konkurrence niveau. Her er også mulighed for at øge dine evner i åbenvand svømning i forbind

 

Livredning:

For alle (fra 17 år), der vil dygtiggøre sig i livredning. Der er mulighed for at tage såvel bassin- som livredder prøven i løbet af sæsonen. Er du træner i HGF svømning, kan du deltage gratis på dette hold, dog skal du stadig tilmelde dig på holdet.

 

Kræftens Bekæmpelse:

Dette hold udbydes af Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Favrskov og Hammel Svømmeklub. Holdet er et varmtvandstræningstilbud til kræftramte bosiddende i Favrskov Kommune.

Visitationskriterier for deltagelse på holdet: 

  Formålet med deltagelse er styrkelse af kondition, muskelstyrke og smidighed samt erfaringsudveksling mellem deltagerne. 

  Deltagerne skal være nuværende eller tidligere kræftpatienter. 

  Deltagerne skal have fysisk optræningsbehov relateret til deres kræftsygdom – med henblik på at kunne genoptage daglige opgaver uden gener.